Pomiń zawartość

Vege KAwa Maślana DLA ZAPRACOWANYCH

eggnog smoothie

Parujesz z domu? Masz trudności z obudzeniem się i przystąpieniem do pracy? Możesz spróbować obudzić się wegańską kawą maślaną, która nie tylko świetnie wygląda, ale też daje pożądanego, energetycznego kopa, abyś zachował pełnię sił na cały dzień.

Podobnie jak w przypadku naszego słynnego kawowego kulomiota pokazujemy nasze podejście do najnowszego trendu kawowego, ale z pewną niespodzianką - ta wersja jest całkowicie wegańska i smaczniejsza niż mleczna. Więc kiedy potrzebujesz mocnego pobudzenia, wypróbuj tę kawę - nie pożałujesz!

Do wykonania tego przepisu użyliśmy naszego czajnika EK30, młynka do kawy CG250 i osobistego blendera BL505.

Szybka i dostępna poranna porcja kofeiny, która pomoże Ci rozpocząć dzień

  Składniki

470 ml mocnej kawy (ze świeżo zmielonych ziaren i gorącej wody)

120 ml mleka migdałowego (lub innego produktu mlecznego)

1 / 2-1 łyżki stopionego oleju kokosowego do smaku

1-2 łyżki masła migdałowego (lub innego nabiału)



Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Całkowity czas: 10 minut

Porcja:
1 duży kubek lub 2 małe filiżanki..

 

  Wykonanie

1. Za pomocą elektrycznego młynka, takiego jak nasz CG250, zmiel całe ziarna kawy.
2. Dodaj zmieloną kawę do blendera (użyliśmy naszego BL505) i wlej około 470 ml gorącej wody.
3. Następnie dodaj masło migdałowe i olej kokosowy.
4. Włącz blender, aby uzyskać kawę o pysznej, gładkiej konsystencji.
5. Przefiltruj w karafce.
6. Przelej do kubka, w celu podania.

Jeśli wolisz, aby kawa była jeszcze cieplejsza, delikatnie podgrzej kawę na kuchence lw kuchence mikrofalowej.

Czego użyliśmy do zrobienia kawy?